Kiekko-Vantaa vahvempi vauhdikkaassa pelissä

IPK joutui lähtemään pääkaupunkiseudun kiertueelta kotimatkalle tyhjin käsin. Lauantai-illan Mestis-kamppailussa kotijoukkue Kiekko-Vantaa vei pidemmän korren maalein 5-3 (2-1, 0-1, 3-1). IPK:n Mestis-historian ensimmäisen vierasmaalin viimeisteli Janne Katosalmi.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Tulimme pelin alkuun terävästi ja menimme myös johtoon. Kotijoukkue kuittasi kuitenkin kahdella maalilla erän lopussa. Kiekko-Vantaa hallitsi myös toista erää, mutta roikuimme pelissä mukana ja tasoitimme erän lopussa tärkeällä pukukoppimaalilla.

- Kiekko-Vantaan hyökkääjät olivat todella liikkuvia, emmekä oikein päässeet heihin kiinni. Tänään vastassa oli kovin joukkue tähän asti. Kolmannen erän ylivoimilla emme saaneet maalia aikaiseksi. Kaksi turhaa jäähyä ratkaisi pelin kotijoukkueelle, kun he tekivät maalit juuri jäähyjen päättymisen jälkeen.

- Lähellä olimme tänäänkin, mutta ihan ei riittänyt. Jotta pystyisimme voittamaan, se vaatisi kaikilta huippuonnistumisen. Siihen emme tänään pystyneet. Kovasti teemme kuitenkin töitä, että pelimme tästä paranisi. Ensi viikolla edessä on kaksi mielenkiintoista kotiottelua.

IPK:n ensimmäisen Mestis-vierasmaalin laukoneen Janne Katosalmen videohaastattelu (Iisalmen Sanomat).

Tilastopalvelu

Maalit:

1. erä:

0-1 Katosalmi YV (Al. Hämäläinen, O. Leskinen)
1-1 Niemimaa (Rantaeskola, Leinonen)
2-1 Rantaeskola (Leinonen, Harjama)

2. erä:

2-2 Zboril (Pälve)

3. erä:

3-2 Lehtinen (Harjama)
4-2 Hyttinen (Niemimaa, Lehtinen)
5-2 Rantaeskola TM (Leinonen, Ylipaino)
5-3 Savolainen (Al. Hämäläinen, Määttä)

Torjunnat:

Peltonen, Kiekko-Vantaa: 6+7+6=19
Tolonen, IPK: 11+10+8=29

Yleisö: 421