Hieno voitto avausottelusta

IPK:n Mestis-taival alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Keskiviikkoillan sarja-avauksessa kaatui sarjan ennakkosuosikki Kajaanin Hokki maalein 5-2 (3-0, 0-1, 2-1). Ottelua seurasi peräti 1216 katsojaa.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen:

- Parempi joukkue voitti. IPK oli energisempi, halukkaampi ja himokkaampi. Heidän kamppailupelaamisensa oli erittäin hyvää ja välillä meno näytti isät vastaan pojat –peliltä.

- Ottelun alussa puolustimme muutaman tilanteen huonosti ja IPK pääsi siinä johtoon. Sen jälkeen ottelu oli tasainen. Onnittelut IPK:lle.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Saimme otteluun loistavan alun ja aikaisen avausmaalin. Siitä saimme virtaa ja uskoa omaan tekemiseemme. Toinen erä oli rikkonainen jäähyjen takia. Kolmas erä oli meiltä parasta peliä nimenomaan puolustussuuntaan.

- Tiesimme, että Hokki tulee erittäin kovaa päälle ja meillä oli selvä pelisuunnitelma tähän iltaan. Lähdimme omista kovilla ratkaisuilla ulos. Halusimme näyttää, että pystymme pelaamaan tässä sarjassa. Kova taistelu oli tämän voiton avain.

- Olen erittäin tyytyväinen avausvoittoon. Oli hieno esiintyä runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Perjantaina lähdemme nöyrinä kohti Savonlinnaa. Tiedämme, että meidän pitää parantaa peliämme koko ajan. Uskon, että niin myös teemme.

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu

Maalit:

1. erä:

1-0 Virtanen (Kinnunen, Heiskanen)
2-0 Katosalmi YV (Al. Hämäläinen, Pälve)
3-0 Heinonen (Savolainen)

2. erä:

3-1 Pyykkönen YV (Tornberg, Seppälä)

3. erä:

4-1 O. Leskinen YV (Virtanen, Kinnunen)
4-2 Näppi (Mattila, Piipponen)
5-2 Heinonen AV TM (Kurkinen, Pälve)

Torjunnat:

Godla, IPK: 12+14+13=39

Smura, Hokki: 4+0+0=4 (vaihto: 09:42, 3-0)
Väliharju, Hokki: 4+8+8=20 (poissa: 57:16-59:31)

Yleisö: 1216