IPK kohtaa Asplövenin kauden avausottelussa

IPK avaa kauden 2016-2017 pelien osalta torstaina Haaparannassa, Ruotsissa. Peli-Karhut kohtaa Ruotsin I-divisioonajoukkue Asplöven HC:n klo 20:00 alkavassa ottelussa. Asplöven pelasi neljä edellistä kautta Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla Hockeyallsvenskanissa, mutta viime keväänä joukkue putosi I-divisioonaan.

Asplöven tavoittelee nousua takaisin Hockeyallsvenskaniin nimekkäällä kokoonpanolla. Joukkueen riveissä esiintyy muun muassa peräti yhdeksän suomalaista. Heistä nimekkäimpiä ovat yhteensä yli tuhat Liiga-ottelua pelanneet Olli Julkunen, Antti Ylönen, Antti Kangasniemi ja Joonas Hurri. Joukkueen valmennuksessa on myös suomalaisväriä, kun Juha Silvander toimii apuvalmentajana.

Asplövenin urheilutoimenjohtaja Per Kenttä:

- Joukkue on ollut jäällä noin viikon ja nyt edessä on kauden ensimmäinen ottelu. Viime kauden jälkeen haluamme revanssin ja tavoitteemme on palata heti takaisin Hockeyallsvenskaniin.

- Odotan, että jäälle luistelee nälkäinen Asplöven, joka näyttää heti ensimmäisestä ottelusta alkaen tahtoa, vauhtia ja niitä elementtejä, joiden varaan voimme rakentaa tulevaisuutta. Edessä on varmasti hyvätasoinen ottelu.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Olemme harjoitelleet puolitoista viikkoa erittäin laadukkaasti ja on mielenkiintoista päästä pelien makuun. Ensimmäiset harjoitusottelut tällä joukkueella ovat erityisen tärkeitä, jotta pääsemme näkemään uudet ja vanhat pelaajamme pelitilanteessa. Pelitilanne on aina erilainen kuin harjoitustilanne.

- Lähdemme peliin isolla kokoonpanolla ja kaikki tulevat saamaan peliaikaa. Vastassa on tasokas ja kokenut joukkue, jossa pelaa muun muassa monia erittäin laadukkaita suomalaisia pelaajia. Edessä on todella kova haaste. Tästä matkamme alkaa oikein toden teolla.

Joona Suihkonen on sivussa loukkaantumisen takia.

IPK:n kokoonpano:

Zboril – Virtanen – Heiskanen
Putkonen – Hämäläinen – Savolainen
Fofanov – Komulainen – Katosalmi
Riihola – Heikkilä – Nuutinen
Kurkinen - Patronen

Kinnunen – Huttunen
Kokkonen – Pälve
Heinonen – Tolvanen
Määttä – Vanninen

Leskinen (Tolonen)

Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä verkossa. Suora lähetys alkaa noin 5 minuuttia ennen ottelun alkua ja lähetys maksaa 59 kruunua eli noin kuusi euroa. Linkki lähetykseen.