IPK metsästää historiallista Mestis-paikkaa

Suomi-sarjakausi 2015-2016 huipentuu lauantaina Imatralla, kun Ketterä isännöi Iisalmen Peli-Karhuja klo 16 alkavassa yksiosaisessa loppuottelussa. Ketterä on edennyt finaaliin tappioitta pudottamalla Uleåborg A.I.K:n ja Kalajoen JHT:n. IPK puolestaan varmisti finaalipaikan voittamalla Porvoon Huntersin otteluvoitoin 2-1 ja Nokian PYRY:n voitoin 2-0. Loppuottelun voittaja pelaa Mestiksessä kaudella 2016-2017.

IPK ja Ketterä kohtasivat Suomi-sarjan runkosarjassa kaksi kertaa ja Ketterä vei voitot molemmissa otteluissa. Kotonaan Ketterä oli parempi voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2. Iisalmessa pelattu ottelu päättyi Ketterän 2-3 –vierasvoittoon. Ketterä voitti runkosarjan kerättyään 85 pistettä. IPK puolestaan oli runkosarjan neljäs 71 pisteellä.

IPK:n valmentaja Eetu Qvist:

- Mahtava päivä tulossa. Yksiosainen finaali, katsomo täynnä ja panoksena Mestis-paikka. Tunnelma tulee varmasti olemaan huikea. Hienoa, että kannattajamme ovat tulossa peliin sankoin joukoin.

- Vastakkain ovat kaksi sarjan parasta joukkuetta. Ketterä on työteliäs ja melko tasainen neljän kentän joukkue. He ovat hankkineet myös kauden mittaan kovan luokan vahvistuksia jokaiselle pelipaikalle. On selvää, että Ketterä on ennakkosuosikki ja heillä on kaikki paineet.

- Lähdimme matkaan perjantai-iltana, jotta valmistautumisemme olisi optimaalinen. Meillä on hyvä tekemisen meininki päällä ja playoff-sarjojen voitot Huntersia ja PYRY:ä vastaan ovat kasvattaneet itseluottamustamme. Pystymme kuitenkin vieläkin parempaan ja uskon, että haastamme Ketterän vahvasti. Paras voittakoon.

IPK-kapteeni Tomi Penttisen videohaastattelu finaalin alla (Iisalmen Sanomat).

Tulosseuranta (finhockey)

Loppuottelu on IPK:n 50-vuotisen historian suurin ottelu. Joukkuetta Imatralla on tukemassa yli 100 hengen kannattajajoukko. Ottelu tulee olemaan loppuunmyyty, eivätkä kaikki halukkaat tule mahtumaan sisälle halliin. Imatran jäähallin katsojakapasiteetti on 1200.

Loppuottelu lähetetään suorana lähetyksenä Fanseat-kanavalla sekä Radio Sandelsin taajuudella (106,3 mhz).

Suomi-sarjan loppuottelu Ketterä – IPK lauantaina 12.3. klo 16 Imatran jäähallissa.