IPK Suomi-sarjan finaaliin - PYRY kaatui 7-3

IPK voitti toisen välierän PYRY:ä vastaan maalein 7-3 (3-0, 3-0, 1-3) ja eteni Suomi-sarjan finaaliin Imatran Ketterää vastaan. Ottelua seurasi peräti 1218 katsojaa.

PYRY:n päävalmentaja Sami Karppinen:

- Ratkaisevin yksittäinen tekijä tässä ottelusarjassa oli Tuomas Tolonen. Lähes sata torjuntaa kahteen peliin. IPK puolusti viisikkona aivan upeasti ja kenttäpelaajat söivät varmasti yhtä paljon kiekkoja, eivätkä laukauksemme menneet maalille asti. Se osoitti, että puolustamalla voitetaan mestaruuksia.

- Avauspelaamista ei IPK:lla käytännössä ollut ollenkaan. He vain purkivat kiekkoa ja odottivat meidän virheitä, joita tänään meille tuli turhan paljon. Mutta IPK:n puolustuspelissä oli uskomattoman hienoja elementtejä ja uskon, että tällaisella pelillä he tulevat kaatamaan myös Ketterän finaalissa.

- Monet IPK:n pelaajista ovat minulle tuttuja aiemmalta valmennusuraltani. Jos jollekin tämän finaalipaikan suo, niin IPK:llle.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Hyvä kymppi alkuun meiltä ja saimme siinä järkytettyä PYRY:ä. PYRY kuitenkin vei kiekollista peliä pitkiä aikoja. Voiton avain oli meidän uhrautuva puolustuspelaamisemme sekä Tolosen vahva maalivahtipeli. Blokkasimme ja estimme laukauksia viimeiseen mieheen asti. Olemme pudotuspeleissä pelanneet tällä tavalla ja tulos on ollut loistava.

- PYRY:llä oli useita läheltä piti –tilanteita, mutta jostain sinne aina meidän maila tai patja ehti vielä väliin. Olen todella tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Huominen huilataan ja sitten alkaa valmistautuminen kohti lauantain finaalia.

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu (finhockey)

Maalit:

1. erä:

1-0 Huttunen (Heikkilä, Fofanov)
2-0 Nuutinen (Riihola, Suihkonen)
3-0 Riihola (Suihkonen)

2. erä:

4-0 Lyytinen (Fofanov, Vanninen)
5-0 Heinonen (Heikkilä, Ruotsalainen)
6-0 Huttunen YV (Putkonen)

3. erä:

6-1 Laitila YV (Rautakorpi)
6-2 Niemi (Heikkinen, Häppölä)
7-2 Savolainen
7-3 Häppölä (Niemi, Laitila)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 13+13+12=38

Taponen, PYRY: 9+0+0=9 (vaihto: 11.20, 3-0)
Koskela, PYRY: 2+9+5=16

Rangaistusminuutit:

IPK: 3 x 2 min
PYRY: 3 x 2 min, 1 x 10 min

Yleisö: 1218