Jere Savolainen johdatti IPK:n voittoon

Vuosi 2016 jatkui Peli-Karhuilla voittoisissa merkeissä, kun Uleåborg A.I.K kaatui vauhdikkaassa ottelussa maalein 6-4 (3-1, 0-2, 3-1). Suomi-sarjan maali- ja pistekuningas Jere Savolainen (kuvassa) iski hattutempun.

A.I.K:n päävalmentaja Jani Kuurlunti:

- Päällimmäinen tunne on pettymys. Keskiviikkona voitimme JHT:n hyvällä pelillä ja tarkoituksemme oli haastaa IPK kovalla liikkeellä. Tiesimme, että IPK on hyvä ja kamppailuvoimainen joukkue. Aivan ei meidän rahkeet kuitenkaan tänään riittäneet. Toinen erä oli meiltä hyvä. Hävisimme pelin pieniin virheisiimme ja maalinedustapeliin. Lähellä olimme, mutta kuitenkin niin kaukana.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Olen todella tyytyväinen kolmesta pisteestä. Meillä oli hankala vierasreissu keskiviikkona Joensuussa, mutta hienosti kokosimme rivimme tänään. Todella hyvä joukkue oli vastassa. A.I.K on parantanut paljon edellisestä keskinäisestä pelistämme. Meillä oli välillä vaikeuksia päästä luistelussa heidän tempoonsa mukaan. Viimeinen erä oli meiltä paras tänään. Puolustimme tiiviisti ja iskimme tarvittavat maalit.

- Meidän isot pelaajamme pystyvät hyödyntämään ne paikat, joita meille siunaantuu. Niin kävi tänäänkin. Jere Savolaiselta, Ilkka Heikkilältä ja Henri Kiviojalta hieno peli. Joni Riihola ja Lauri Heinonen uhrautuivat hienosti ja blokkasivat monia vaarallisia laukauksia. Se on voittavaa jääkiekkoa. Tästä on hyvä jatkaa kohti torstaita, kun matkustamme jälleen Joensuuhun Kiekkokoplan vieraaksi.

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Tulosseuranta (finhockey)

Maalit:

1. erä:

0-1 Kiviniemi (Suojanen, Puutio)
1-1 Fofanov (Penttinen, Svensk)
2-1 Savolainen (Kivioja, Penttinen)
3-1 Savolainen (Vanninen, Kivioja)

2. erä:

3-2 Purontakanen (Isoaho, Mäenalanen)
3-3 Ronkainen (Talman, Määttä)

3. erä:

4-3 Heiskanen (Huttunen, Lyytinen)
5-3 Savolainen (Kivioja, Heikkilä)
5-4 Lampela YV IM (Suojanen, Löfman)
6-4 Suihkonen TM (Määttä)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 8+12+11=31
Risteli, Uleåborg A.I.K: 8+13+18=39

Rangaistusminuutit:

IPK: 2 x 2 min
Uleåborg A.I.K: 2 x 2 min

Yleisö: 483