PYRY niukkaan voittoon kärkiottelussa

IPK taipui PYRY:lle Suomi-sarjan kärkikamppailussa maalein 3-5 (0-1, 1-3, 2-1). Kolmannessa erässä IPK nousi hienolla kirillä vielä kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin päähän, mutta tasoitukseen asti se ei riittänyt. PYRY:n päävalmentaja Sami Karppinen oli tyytyväinen voittoon.

- Meillä oli paljon poissaoloja ja ensimmäisessä erässä olimme vastaantulijoita. IPK pelasi hienoa kiekkoa, vaikka erä meille menikin. Monet IPK:n pelaajista ovat minulle tuttuja takavuosilta ja oli mukava nähdä heidän pelaavan hyvin.

- Toisessa erässä saimme omasta pelisapluunastamme paremmin kiinni, mutta kolmannessa erässä passivoiduimme liikaa ja IPK pääsi tuntumaan. Maalivahtimme Juha Taponen pelasi loisto-ottelun ja paljon oli hänen ansiotaan, että voitimme tänään. Hieno voitto kuitenkin, Karppinen totesi.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- PYRY oli tänään parempi. Tuntui, ettemme oikein päässeet sille tasolle, millä olemme pelanneet. Paljon meillä oli maalipaikkoja, mutta Taponen oli vastustajan maalilla loistava. Toisessa erässä PYRY rokotti vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla, kuten laadukkaat joukkueet usein tekevät.

- Hienosti nousimme vielä taisteluun kolmannessa erässä, mutta aivan se ei riittänyt. Tasainen ja laadukas kiekkopeli tänään nähtiin ja pienet marginaalit ratkaisevat. Tappio harmittaa kovasti, mutta ei meidän tarvitse päätä pensaaseen laittaa. Onneksi meillä on heti huomenna mahdollisuus palata voittojen tielle, kun VG-62 tulee vierailulle, Niiranen kertoi.

Maalikooste

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu (finhockey)

Maalit:

0-1 Heikkinen (Hilden)
0-2 Pylvänäinen (Aalto, Rautakorpi)
1-2 Fofanov (Suihkonen, Tolonen)
1-3 Heikkinen YV (Levo, Pyymäki)
1-4 Viinamäki (Ruohomaa, Rautakorpi)
2-4 Heiskanen (Putkonen, Kivioja)
3-4 Savolainen (Mertanen, Heikkilä)
3-5 Pylvänäinen TM (Viinamäki, Rautakorpi)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 8+14+6=28
Taponen, PYRY: 16+13+12=41

Rangaistusminuutit:

IPK: 3 x 2 min
PYRY: 3 x 2 min, 1 x 10 min

Yleisö: 487