1990-luvun Hokki vei pidemmän korren

Iisalmen Peli-Karhujen ja Kajaanin Hokin legendojen välinen näytösottelu päättyi Hokin voittoon maalein 2-6. IPK:n päävalmentajana ottelussa toiminut Pekka ”Otto” Huttunen oli tappiosta huolimatta positiivisella mielellä ottelun jälkeen.

- Itse pelin hävisimme, mutta pukukopin puheensorinasta päätellen pojilla on ollut mukavaa. Aika harvoin näitä tapahtumia on, mutta yhtä mukavia ne ovat joka kerta.

- Hokkia vastaan meillä oli aina tiukkoja vääntöjä ja välillä meinasi mennä jopa painiksi. Menneet ovat menneitä ja nykyään olemme hokkilaisten kanssa hyviä kavereita. Varsinkin siihen aikaan, kun pelasimme ulkojäillä, niin silloin IPK:n ja Hokin välillä oli mukava paikallisottelujännite. Silloinhan joukkueet koostuivat vielä kaupungin omista pojista, Huttunen muisteli.

IPK:n puolustajalegenda Jukka Väisänen oli mielissään vanhojen pelikavereiden näkemisestä.

- ”Jölli” (Jarmo) Ylisipolalle iso kiitos, että hän järjesti tällaisen tapahtuman. Oli hienoa nähdä vanhoja pelikavereita pitkän tauon jälkeen. Hyvä hikihän siinä tuli. Itse olen käynyt jäällä harrastekiekon merkeissä melko säännöllisesti.

- Mukavaa oli nähdä myös Kajaanin poikia. Heitä ei ole 20 vuoteen tullut nähtyäkään. Nyt lähdemme hyvillä mielin porukalla saunomaan ja illanviettoon, Väisänen kertoi.

- Meillä oli jo juttua Hokin kavereiden kanssa, että he olivat kovin innoissaan tästä ja suunnittelivat jo vastaavaa tapahtumaa Kajaaniin ensi vuodelle. Toivottavasti tästä tulisi mukava perinne, Väisänen toivoi.

Hokin takavuosien tähtihyökkääjä Olli-Pekka Hyyryläinen kommentoi peliä hymyssä suin.

- Kyllä oli mukava peli. Tällaisia tapahtumia soisi olevan useamminkin. Pikkuisen jalat jo painoi. Näistä tapahtumista saa mukavasti virtaa, jotta mieli pysyy virkeänä arjessa. Pari kertaa viikkoon olen yrittänyt harrastevuoroilla käydä, joten melko hyvin on tuntuma pysynyt yllä.

- IPK-otteluista vuosien varrelta on jäänyt hienot muistot. Paikallispelit olivat aina kiihkeitä. Välillä voitimme ja välillä hävisimme. Niinhän sen kuuluukin olla, Hyyryläinen kertoi.

Hokin puolelta tapahtuman puuhamiehenä toiminut ex-hyökkääjä Antti Tenhunen oli tyytyväinen sekä voittoon että tapahtumaan.

- Aivan loistava juttu, että tällaisia tapahtumia järjestetään. ”Jöllille” suurkiitos. Osa kavereista ei ole nähnyt toisiaan 20 vuoteen, niin mikäs sen mukavampaa, kuin kokoontua yhteen vuosien tauon jälkeen. Vanhat jutut tulevat mieleen sekä kentältä että pukukopista, vaikka aivan hampaat irvessä ei pelattukaan. Lopputuloksella ei suurta väliä ollut, vaikkakin tärkeintä oli, että voitimme. Kesän tunnollinen harjoittelu kantoi tänään hedelmää, Tenhunen virnuili.

Näytösottelun yleisömäärä oli 175 katsojaa.

Ottelun tilastot:

0-1 Jarmo Hämeenaho (Olli-Pekka Hyyryläinen)
0-2 Hämeenaho RL
1-2 Sami Haataja (Sauli Tapaninaho, Janne Svensk)
1-3 Vladimir Kolek (Kimmo Happo)
1-4 Kolek (Petteri Heikkinen)
1-5 Hämeenaho RL
2-5 Petri Mönkkönen RL
2-6 Kolek RL