IPK aloitti karsinnat vakuuttavasti – Ketterä tippui kyydistä avauserässä

IPK avasi Mestiksen karsintasarjan tyylikkäästi, kun perjantai-illan kierroksella kaatui Ketterä maalein 6-2 (3-0, 1-1, 2-1). Voittomaalista vastasi Niko Putkonen (1+1). Myös neljä muuta IPK:n pelaajaa keräsivät kaksi tehopistettä: Adam Zboril (1+1), Juha Virtanen (0+2), Ainars Podzins (0+2) ja Jevgeni Fofanov (0+2). Muista IPK-maaleista vastasivat Aatu Hämäläinen, Saku Kinnunen, Aleksi Hämäläinen sekä Eetu PatronenTuomas Toloselle merkittiin 26 torjuntaa.

Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen:

- Tilannekovuudessa ja –nopeudessa jäimme pahasti jälkeen. Meidän täytyy kasvaa ja uskon, että nämä pelit vievät meitä eteenpäin. Ensimmäisessä erässä otimme kolme tyhmää jäähyä, joista pitää päästä eroon, jos meinaamme voittaa.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen:

- Jokainen voitto tässä sarjassa on tärkeä. Ilahduttavaa oli se, että pystyimme viimeistelemään laajalla rintamalla. Kaksi ylivoimamaalia, maalivahtipeli ja riistopelaaminen lämmittävät mieltä.

- Ilkka Heikkilän ketju näytti tänään suuntaa pelille kovalla karvauksellaan ja kiekonriistoillaan. Niko Putkonen ja Eetu Patronen saivat siitä vielä palkinnoksi maalit.

- Kaikkiaan tekemisemme oli hyvää, vaikka parannettavaakin jäi. Pelitahti on tiivis ja huomenna lähdemme Kalajoelle voittamaan.

Tilastopalvelu

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Maalit:

1. erä:

1-0 Aa. Hämäläinen YV (Podzins, Virtanen)
2-0 Kinnunen YV (Podzins, Virtanen)
3-0 Putkonen (Fofanov, Locans)

2. erä:

3-1 Kettunen AV (Tenosalmi, Soloviev)
4-1 Al. Hämäläinen (Zboril, V. Leskinen)

3. erä:

5-1 Patronen (Heikkilä, Putkonen)
6-1 Zboril (Fofanov, Vaarasuo)
6-2 Kettunen SR (Iso-Mustajärvi, Demiters)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 8+7+11=26

Lipiäinen, Ketterä: 12+10+2=24 (vaihto: 50:32, 6-1)
Hohti, Ketterä: 0+0+5=5

Yleisö: 973