Uhrautuva taistelu toi tärkeän vierasvoiton - Leskiselle nollapeli

IPK otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun JYP-Akatemia kaatui vieraskentällä maalein 0-2 (0-1, 0-0, 0-1). Janne Katosalmi vei kauden yhdeksännellä maalillaan vieraat johtoon ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla. Esityön maaliin tekivät Aatu Hämäläinen ja Anton Kokkonen.

Kolmannen erän lopussa Aleksi Hämäläinen sammutti kotijoukkueen kirin viimeistelemällä loppunumeroiksi 0-2. Syöttöpisteet Niko Putkoselle ja Lauri Heinoselle. Nollapelin pelannut Antti Leskinen torjui IPK-maalissa 36 kertaa.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Olimme ensimmäisessä erässä kiekollisena hyviä ja loimme tilanteita. Viimeisessä vaihdossa Janne Katosalmi viimeisteli tärkeän pukukoppimaalin hienon hyökkäyksen päätteeksi.

- JYP-Akatemia vei peliä toisessa ja kolmannessa erässä, emmekä juurikaan saaneet aikaiseksi kiekollista peliä. Puolustimme kuitenkin todella tiiviisti ja kotijoukkueen oli vaikea päästä selkeisiin maalipaikkoihin, varsinkaan kentän keskustaan. Viimeisenä lukkona Antti Leskinen pelasi hienon pelin.

- Ison työn teimme voiton eteen. Blokkasimme hurjan määrän laukauksia ja taistelimme viimeiseen mieheen. Olemme aiemmissa peleissä olleet hallitseva osapuoli, mutta niistä peleistä ei voittoja ole irronnut. Tänään tilanne oli toisin päin.

- Kauttaaltaan tärkeät pisteet ja toinen peräkkäinen voitto. Tästä on hyvä jatkaa. Huomenna harjoittelemme kevyesti ja suuntaamme katseet perjantain Espoo United –peliin.

IPK:n toisen maalin viimeistelleen Aleksi Hämäläisen videohaastattelu (Iisalmen Sanomat).

Tilastopalvelu

Maalit:

1. erä:

0-1 Katosalmi (Aa. Hämäläinen, Kokkonen)

2. erä:

ei maaleja

3. erä:

0-2 Al. Hämäläinen TM (Putkonen, Heinonen)

Torjunnat:

Vehviläinen, JYP-Akatemia: 4+6+4=14 (poissa: 59:26-59:49)
Leskinen, IPK: 3+20+13=36

Yleisö: 292