"Joukkuetta ei voi moittia"

Kankaan montussa nähtiin lauantai-iltana mielenkiintoinen kamppailu Mestis-pisteistä, kun IPK ja JYP-Akatemia kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Niko Putkonen ja Juha Virtanen toivat kavennuksillaan kotijoukkueen jo maalin päähän, mutta lopulta JYP-Akatemia oli vahvempi maalein 2-4 (0-1, 1-2, 1-1). IPK:n maalissa Tuomas Toloselle kertyi 22 torjuntaa.

JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi:

- Halusimme, taistelimme ja ansaitsimme tänään voiton. Tiivis puolustuspeli, hyvä ylivoima ja laadukas maalivahtipeli riittivät kolmeen pisteeseen.

- Oli hienoa tulla ensimmäistä kertaa Iisalmeen ja runsaslukuisen yleisön eteen. Kotijoukkue pelaa hienoa peliä ja saatte olla ylpeitä Mestis-paikastanne.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- En voi moittia omaa joukkuetta. Meidän koneesta ei tänään enempää irronnut. Pelin voittaminen on aina kiinni pienistä asioista. Maalin tekeminen, paikkojen hyödyntäminen ja maalivahtipeli olivat tänään isossa roolissa lopputuloksen kannalta. Vastustaja teki kaksi ylivoimalla ja me yhden. Siitä tulee myös se ratkaiseva ero.

- Raskaan viikon lopuksi jaksoimme luistella hyvin. Koko joukkue teki kovasti töitä koko ottelun, mutta tulosta ei nyt tullut. Uskon siihen, että harjoittelemalla ja kovalla työnteolla tuloskin kääntyy meille suotuisaksi.

- Sarja kestää 50 kierrosta ja tätä ei voi jäädä liikaa murehtimaan. Tiistaina matka jatkuu kohti revanssiviikonloppua ja kahta Hokki-peliä.

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu

Maalit:

1. erä:

0-1 Likola YV (Lehtonen, Pitkänen)

2. erä:

0-2 Likola (Tynjälä, Niemi)
0-3 Lehtonen YV (Tiitinen, Likola)
1-3 Putkonen YV (Virtanen, Zboril)

3. erä:

2-3 Virtanen (Putkonen, Patronen)
2-4 Lehtinen (Sund, Niemi)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 11+6+5=22 (poissa: 58:47-58:58, 59:23-60:00)
Kangaskorte, JYP-Akatemia: 7+9+7=23

Yleisö: 818