TUTO Hockey oli tyly vieras

Yksi Mestiksen ennakkosuosikeista, TUTO Hockey, oli tyly vieras ja vei pisteet maalein 1-6 (1-1, 0-1, 0-4) perjantai-illan Mestis-kamppailussa. IPK:n maalista vastasi Janne Katosalmi Aatu Hämäläisen ja Lauri Heinosen esityöstä. Tuomas Tolonen torjui IPK-maalissa 43 kertaa. Mestiksen pisteykkönen Aki Keinänen saavutti ottelussa 400 Mestis-tehopisteen rajan.

TUTO Hockey:n päävalmentaja Miika Elomo:

- Jämäkkä peli meiltä. Joukkue oli valmis ja pystyimme alussa vastaamaan kotijoukkueen fyysiseen peliin. Itseluottamuksemme on hyvällä tasolla ja jaksoimme luottaa omaan peliimme. Numerot repesivät kolmannessa erässä. Kaikkiaan todella kypsä suoritus meiltä.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Vastassa oli tähän saakka paras joukkue. Aloitimme hyvin ja pääsimme johtoon. Ensimmäisen erän lopun ja toisen erän TUTO oli parempi ja Tolonen piti torjunnoillaan meidät pelissä mukana. Vaikea on vielä tehdä mitään syväanalyysejä. Vastustaja oli yksinkertaisesti parempi tänään.

- Jos joka pelaaja laittaa kaiken likoon ja vastustaja voittaa, niin sen voi hyväksyä. Tänään olimme jotenkin arkoja, emmekä pystyneet parhaaseen peliimme. Siihen olen pettynyt. Onnittelut TUTO:lle. He pelasivat hienoa jääkiekkoa.

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu

Maalit:

1. erä:

1-0 Katosalmi (Aa. Hämäläinen, Heinonen)
1-1 Juusela (Suominen)

2. erä:

1-2 Virkki YV (Keinänen, Virtanen)

3. erä:

1-3 Wilenius YV2 (Keinänen, Toivanen)
1-4 Lahtinen (Rutanen, Valtola)
1-5 Keinänen VT (Moisio)
1-6 Laine YV2 (Wilenius, Toivanen)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 7+16+20=43
Kaarlehto, TUTO Hockey: 5+9+9=23

Yleisö: 897