Lähetetty Lauantaina, 16. helmikuuta 2019

Ensimmäistä erää pelattiin maaleitta aina erän viimeiselle minuutille asti, kunnes kotijoukkueen Otto Latvalan siniviivalaukaus yllätti Tuomas Tolosen. Myös IPK:lla oli erässä omat vahvat hetkensä, mutta maalin teossa vieraat eivät ensimmäisessä erässä onnistuneet.

IPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta ei onnistunut maalin teossa. Heti jäähyn päätyttyä Erkka Seppälä pääsi yllättämään IPK puolustuksen jäähyäitiosta ja vapautti Patrik Puistolan läpiajoon. Nuori hyökkääjä ei erehtynyt, vaan ujutti kiekon hienosti Tolosen jalkojen välistä verkkoon. 

Sen jälkeen alkoi Topi Piipposen show. IPK paineisti hyvin hyökkäysalueella, jonka jälkeen Juuso Könönen pääsi ampumaan. Kimmo Rautiainen vielä selvitti ensimmäisen yrityksen, mutta Piipponen oli ensimmäisenä irtokiekossa ja veivasi varmasti kiekon reppuun. Seuraavassa vaihdossa Piipponen koukki vierailijat kahden minuutin alivoimalle, jonka kuitenkin IPK onnistui selvittämään. Jäähyltä päästyään mies karkasi Damir Galinin purkukiekosta läpi ja viimeisteli tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kiekko omien jalkojen välistä reppuun ohi hölmistyneen Rautiaisen. Tasatilanteesta lähdettiin ottelun kolmanteen erään. 

IPK pääsi kolmannen erän alkuun jälleen ylivoimalla, mutta kotijoukkue kesti. Sitten iski musta 1,5 minuuttia. LeKi iski kahdesti reilun minuutin välein ja siirtyi kahden maalin karkumatkalle, kun Erkka Seppälä ja Niko Lahtinen onnistuivat. Tuomas Vartiainen nostatti vielä IPK:n toiveita, kun ottelua oli kuusi minuuttia jäljellä. Lassi Vanhatalo kuitenkin kuittasi kavennuksen reilu minuutti myöhemmin lisäten jälleen kotijoukkueen johdon kahteen. Niko Lahtinen onnistui vielä kertaalleen viimeistellen loppulukemat 6-3 kotijoukkueelle. 

  • Meillä oli vahvat hetket pelissä ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta emme pystyneet niihin tarttumaan tuloksen muodossa, kommentoi päävalmentaja Tommi Miettinen.
  • Kylmä fakta on, että kolmannessa erässä kun peliä...
Lue lisää...

Seuraavaksi Lempäälä - Otteluennakot

Lähetetty Lauantaina, 16. helmikuuta 2019

Kauaa ei perjantaista hienoa esitystä kerkeä fiilistelemään, kun seuraava haaste on jo edessä. IPK päättää kolmen vieraspelin viikon lauantaina Lempäälässä sarjassa toisena olevan LeKi:n vieraana. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa aiemmin tällä kaudella, joista IPK onnistui voittamaan edellisen ottelun Lempäälässä marraskuussa. 

  • Lauantaina haaste tulee olemaan kova Lempäälässä. Vastus on asteen verran laadukkaampi kuin perjantaina ja lisäksi Lempäälässä on erittäin pieni kaukalo, jossa joutuu koko ajan kamppailemaan, kommentoi IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen perjantain pelin jälkeen. 

Kokoonpanossa hienosäätöä

Lauantaina kokoonpanossa ei suuria muutoksia nähdä. Perjantaina hienon ottelun pelannut Tuomas Tolonen jatkaa Peli-Karhujen maalissa. Kokoonpanoon nousee hyökkääjä Riku Korhonen, joka ottaa paikan Samu Pyykkösen ja Janne Katosalmen rinnalta. Juuso Nevalainen on illan ottelussa 13. hyökkääjä. 

Lähetetty Perjantaina, 15. helmikuuta 2019

 

IPK sai loistavan lähdön otteluun, kun Saku Kinnunen vei vieraat johtoon jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Esityön maaliin tekivät Niki Koskinen ja Topi Piipponen. Ottelun ensimmäinen erä oli muuten tasainen ja myös KOOVEE:lla oli omat mahdollisuudet maalin tekoon. Kotijoukkueen paras sauma avautui erän lopussa ylivoimahyökkäyksestä, mutta IPK varjeltui kuin ihmeen kaupalla KOOVEE hyökkääjän sudittua tyhjästä maalista ohi. Vastahyökkäyksestä Juuso Könönen vei vieraat kahden maalin karkumatkalla erätauolle pelikellossa ollessa ainoastaan 10 sekuntia. 

Toinen erä oli IPK:lla koko ajan hyvin hallussa ja hienon ottelun maalilla pelannut Tuomas Tolonen piti maalinsa puhtaana kotijoukkueen vähäisissä maalipaikoissa. Vieraat onnistuivat ensimmäisen erän tapaan kahdesti maalin teossa, kun Piipponen ja Jere-Matias Alanen onnistuivat. 

Kolmas erä oli vierailta kypsää pelaamista johtoasemassa. IPK pelasi nöyrästi ja puolusti erittäin tiiviisti, niin kuin koko ottelun ajan. Tuomas Vartiainen lisäsi johdon jo 0-5 lukemiin ylivoimalla erän viidennellä peliminuutilla. KOOVEE rikkoi Tolosen nollan, kun Janne Koponen rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti, eikä Erik Ahopelto jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kotijoukkue haki kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta Taneli Siikaluoma lopetti isäntien pyristelyn tyhjään maaliin. Niki Koskinen kaunisteli vielä lukemiksi 1-7 ottelun viimeisellä minuutilla. Maali oli Koskisen uran ensimmäinen karhupaidassa. Maalin kunniaksi kiekko luonnollisesti talteen ja kotiin takan reunukselle. 

  • Saimme ensimmäiseen vaihtoon maalin, mutta silti peli oli vähän vajaata ensimmäisen erän. Tulos siinä mielessä on vähän valheellinen, että kaverilla oli tyhjä maali, jonka jälkeen me onnistuimme vastaiskusta iskemään pelin kahteen nollaan, kertoi päävalmentaja Tommi Miettinen. 
  • Paransimme peliä toiseen erään ja siellä oli meillä tosi hyviä vaiheita, mutta sielläkin välillä meinasi peli karata näpeistä. Tottakai...
Lue lisää...

Sivut