Uleåborg A.I.K kauden ensimmäiselle vierailulle Iisalmeen

IPK:lla on lauantaina edessään vuoden 2016 ensimmäinen kotiottelu. Kello 17.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu nimekkäillä pelaajilla rivejään vahvistanut Uleåborg A.I.K. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Oulunsalossa. Silloin tasaisen ottelun vei nimiinsä IPK maalein 2-6. Sen ottelun jälkeen A.I.K on vahvistunut Kimmo Koskenkorvalla ja Mikko Purontakasella, joilta löytyy yhteensä yli 900 Liigapelin kokemus.

A.I.K-puolustaja Mikko Purontakanen:

- Mukava on lähteä haastajan asemassa katsomaan, miten IPK:n pojilla on kinkku sulanut. Lähdemme joukkueena taistelemaan tilanne kerrallaan. Lopputuloksen voi tulla katsomaan paikan päälle. Varmasti on mukava ja vauhdikas ilta tulossa.

- Meillä on muutenkin kiva viikko tulossa, kun pelaamme kolme peliä sarjan kärkijoukkueita vastaan. Näemme, missä menemme ja mikä on joukkueemme taso tällä hetkellä.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Hienoa päästä pitkästä aikaa kotijäälle. Kovasti vahvistunut A.I.K on laadukas ja hyvin luisteleva joukkue. Uskon, että he tulevat nousemaan taulukossa kevättä kohti mentäessä. Edellinen ottelumme Oulunsalossa oli todella tasainen. Tämä on hyvä haaste meille.

- Meidän tulee parantaa keskiviikon Kiekkokopla-pelistä ja uskon, että niin teemmekin. On tärkeää päästä hyvään rytmiin heti alusta. Kaikki lähtee tiiviistä koko viisikon puolustuspelistä. Hieno kiekkoilta on odotettavissa.

Tulosseuranta

Joni Riihola palaa kokoonpanoon, mutta Simo Mertanen on sivussa henkilökohtaisen syyn takia. Muuten kotijoukkue jatkaa samalla miehityksellä kuin keskiviikkona Joensuussa.

Kokoonpano:

Putkonen – Heiskanen – Lyytinen
Savolainen – Heikkilä – Kivioja
Riihola – Suihkonen – Nuutinen
Fofanov – Svensk – Ruotsalainen
Pulkkinen

Määttä – Huttunen
Penttinen – Hirvonen
Heinonen – Vanninen

Tolonen (Airasvaara)