Tuomas Vartiainen Peli-Karhuihin

Oulun Kärppien juniorimyllyn läpikäynyt 22-vuotias laitahyökkääjä Tuomas Vartiainen pelaa ensi kaudella Iisalmen Peli-Karhuissa. 177-senttinen Vartiainen on tehnyt IPK:n kanssa vuoden sopimuksen.

Hän pelasi menneellä kaudella yhteensä 19 liigaottelua Kärpissä ja Mikkelin Jukureissa. Vartiainen oli myös viime kaudella lainalla Mestiksen Kokkolan Hermeksessä, jossa hän teki 18 ottelussa (6+4) 10 tehopistettä. Kärppien A-nuorten riveissä hän pelasi kuusi ottelua (0+6).

– Olen kuullut IPK:sta pelkkää hyvää ja tulen todella hyvillä mielin Iisalmeen. Tavoitteena on saada jäällä iso vastuu ja hyvä kausi alle niin itseltäni kuin myös joukkueelta, kommentoi Oulussa kesänsä viettävä Vartiainen.

Kärppien kasvatin tulevaisuuden tavoitteena on saada pelipaikka liigasta ja hän tietää kehityskohteensa.

– Fysiikkaa pitää parantaa, jotta olisin kaksinkamppailutilanteissa vahvempi ja parempi. Kesä kuluu pääasiassa treenatessa, sillä elokuusta alkaen on pitkä kausi edessä, mietiskelee Vartiainen.

Omiksi vahvuuksiinsa hän laskee hyökkäyspelaamisen kokonaisuudessaan.

– Tehopisteitä tulee, jos on tullakseen. Joukkueen menestyminen on kuitenkin kaikista tärkeintä, hän toteaa.

IPK:n vastuuvalmentaja Janne Sinkkonen toteaa Vartiaisen olevan ensi kauden joukkueessa isossa ruudussa.

– Hän halusi tulla Peli-Karhuihin ja on hienoa, että saimme neuvottelut maaliin alle viikossa. Vartiaisen avut ovat hyökkäyspäässä. Tarkoituksena on, että hän saa hieman repaleisen kauden jälkeen Iisalmesta pelillisen kodin.

Toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola kertoi neuvottelujen olevan käynnissä viime kauden runkopelaajien lisäksi muutamien mahdollisten uusien pelaajien kanssa.

– Toukokuu on joukkueen kasaamisen suhteen kiivainta aikaa. Meillä on 14 sopimusta valmiina, joten tilanne näyttää ihan hyvältä, toteaa Ylisipola.

-Arto Myöhänen, IS

 

Kuva: Jukurit / Mikko Kankainen

 

Sopimustilanne Peli-Karhut 2018–19:

Maalivahdit:

Elmeri Metsävainio

Aleksi Autio

Puolustajat:

Janne Koponen

Lauri Heinonen

Otto Huttunen

Saku Kinnunen

Hyökkääjät:

Riku Korhonen

Juuso Nevalainen

Janne Katosalmi (KalPan yhteistyöpelaaja)

Jevgeni Fofanov

Samu Pyykkönen

Aleksi Hämäläinen

Jussi Viitanen

Tuomas Vartiainen