Sauli Tapaninaho IPK:n valmennustiimiin

IPK:n pitkäaikainen junioreiden valmennuspäällikkö Sauli Tapaninaho siirtyy ensi kaudella IPK:n edustusjoukkueen valmennukseen. Tapaninaho on kuitenkin edelleen osittain mukana myös junioripuolen tehtävissä. Uudeksi junioreiden valmennuspäälliköksi tulee Iisalmesta kotoisin oleva, mutta viimeiset kaksitoista vuotta Mikkelin Jukureiden junioripuolella valmentajana sekä taitovalmentajana toiminut Janne Åhman.

-  Lähden odottavin ja innokkain mielin uusien haasteiden pariin. Åhmanin tulo kaupunkiin ja seuraan takaisin mahdollisti itselleni mahdollisuuden valmentamiseen muutaman vuoden tauon jälkeen. Valmentaminen kiinnostaa ja onkin hienoa päästä ammattimaiseen ympäristöön, hyvän päävalmentajan alaisuuteen oppimaan uutta, ja tuomaan myös omaa osaamista hänen tuekseen ja pyrkiä omalta osaltani auttamaan joukkuetta ja yksilöitä menestymään. Toimin jatkossakin myös junioripuolella ja yksi iso tavoite onkin kehittää junioripelaajan polkua edustusjoukkueeseen mahdolliseksi, kertoi Sauli Tapaninaho, joka tulee myös vastaamaan edustusjoukkueen fysiikkaharjoittelusta.

- Olen erittäin iloinen ja otettu, että tämmöinen mahdollistettiin ja hyvällä ja motivoituneella mielellä tänne myös palaan. Kaksitoita vuotta meni Mikkelissä ammattimaisessa ympäristössä, joista viimeiset viisi vuotta taitovalmentajana. Iisalmi on erittäin mielenkiintoinen ympäristö tulla töihin ja seurassa onkin hyvä pöhinä niin juniori- kuin myös edustuksen puolella. Vaikka en ole vielä virallisesti töitä aloittanutkaan niin täällä on selvästi nähtävissä innostuneisuutta ja aktiivisuutta koko seuran toiminnassa ja "savolainen" avuliaisuus onkin selvästi nähtävissä. Hienoa aloittaa työt elokuussa ja tulen varmasti itseni likoon junioreiden kehittämiseen laittamaan, kertoi tuore valmennuspäällikkö Janne Åhman.

- Hienoa, että saimme pitkän päivätyön seuran eteen tehneen Saulin mukaan valmennustiimiin. Hän on tehnyt viimevuodet ansiokasta työtä junioripuolella ja hänen vahvuudet ovat yksilön kehittämisessä, jossa hänellä tulee olemaan iso rooli. Hänellä on iso ammattitaito valmentamiseen ja uskon, että hän yhdessä päävalmentaja Janne Sinkkosen ja maalivahtivalmentaja Arttu Laatikaisen kanssa tulevat täydentämään toisiaan. Edustuksen valmennustiimi tulee mahdollisesti kesän aikana vielä täydentymään yhdellä valmentajalla. Olen erittäin iloinen, että saimme myös oman kasvattimme Janne Åhmanin takaisin Iisalmeen. Janne on tehnyt erinomaista työtä Mikkelissä ja myös hänellä on iso ammattitaito ja halu kehittää edelleen seuran toimintaa ja onkin hienoa, että palaset loksahtivat paikoilleen myös junioripuolella Saulin siirtyessä enemmän valmennuksen pariin, kommentoi Iisalmen Peli-Karhujen toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola tuoreeltaan.

Kuvassa Janne Åhman ja Sauli Tapaninaho