Runkosarja päätökseen Limingassa - panoksena pudotuspelien kotietu

Suomi-sarjan runkosarja päättyy viikonloppuna. IPK matkustaa päätöskierroksellaan Uleåborg A.I.K:n vieraaksi. Ottelu alkaa Limingan jäähallissa lauantaina klo 15.00.

Molemmilla joukkueilla on ottelussa kovat panokset. A.I.K on tällä hetkellä juuri playoff-viivan paremmalla puolella ja yrittää pitää kynsin hampain kiinni kahdeksannesta sijastaan. IPK puolestaan on neljäntenä ja kolmen pisteen voitolla Peli-Karhut varmistaisi kotiedun viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

IPK:n valmentaja Eetu Qvist:

- Tähän peliin lähtiessä sävelet ovat selvät. Kolmen pisteen voitolla varmistamme kotiedun. Olemme valmistautuneet huolellisesti ja voimme saada runkosarjaan positiivisen päätöksen. Meillä on revanssin paikka edellisestä A.I.K-ottelusta, jonka hävisimme voittolaukauksilla.

- Kokonaisuutena kautemme on tähän asti ollut erittäin hyvä. Asetimme ennen kauden alkua tavoitteeksemme top 4 –sijoituksen ja se ratkeaa viimeisessä pelissä. Tämä on herkullinen tilanne ja kaikki on omissa käsissämme.  

- Kokoonpanon suhteen muutamia kysymysmerkkejä on vielä ilmassa. Näin pudotuspelien lähestyessä emme enää tarkemmin kerro kolhuista. Se on varmaa, että Tuomas Tolonen vartioi maaliamme. Henri Kivioja ja Jevgeni Fofanov ovat sivussa pelikieltojen takia. Kokoonpano selviää lauantaina aamupäivällä.

Henri Kivioja sai neljän ottelun pelikiellon Kiekkokopla-ottelun tapahtumista. Hänellä on kärsittävänään vielä kolme ottelua. Jevgeni Fofanov määrättiin kahden ottelun pelikieltoon HCIK-pelin taklauksestaan.

IPK-kapteeni Tomi Penttisen videohaastattelu A.I.K-ottelun alla (Iisalmen Sanomat).

Tulosseuranta (finhockey)