Peli-Karhuihin uusi kiinnitys - Hyvärinen Iisalmeen

Kuopiolaislähtöinen laitahyökkääjä Mika-Matti Hyvärinen, 27, pelaa ensi kaudella Mestistä Iisalmen Peli-Karhuissa.

KalPan juniori-ikäluokat läpi kiekkoillut Hyvärinen on pelannut kuusi viimeistä kautta Mestistä.

Ensin kolme kautta SaPKossa ja kolme viimeistä kautta TuTo Hockeyssä. Turkulaisjoukkueen viime vuoden varakapteenille on kertynyt Mestiksen runkosarjaotteluita jo 204.

Viime kaudella TuTo Hockeyn paidassa Hyvärinen pääsi juhlimaan Suomen cupin voittoa ja Mestiksen hopeasijaa.

Hyvärinen kertoo, että Iisalmeen muutossa oli paljon puoltavia tekijöitä.

– Iisalmessa on minulle paljon tuttuja. Olen seurustellut joukkueen kapteenin Otto Huttusen pikkusiskon Emman kanssa kahdeksan vuoden ajan, ja myös appiukko Pekka Huttunen on edustusjoukkueen huoltajana. Lisäksi valmentaja Janne Sinkkonen on minulle tuttu valmentaja SaPKon kahdelta viimeiseltä kaudeltani, Hyvärinen kertoo.

Hyvärinen aloitti heinäkuun alusta oppisopimuksella IPK:ssa. Pelaamisen ohella hän työskentelee seuran myynti- ja markkinointipuolella ja suorittaa pelaamisen ohella myös liiketalouden perustutkinnon.

– Mestis on pitkälti nuorten pelaajien sarja, joten minulla ei varmaankaan kovin paljoa ole enää pelivuosia jäljellä. Siinä mielessä on hieno asia, että saan työkokemusta ja koulutusta pelaamisen ohella. Ei Suomesta varmaan montaa parempaa paikkaa löydy toteuttaa tällaista yhtälöä, Hyvärinen huomauttaa.

Hyvärisen mukaan IPK kiinnosti kovasti myös joukkueena. Seurassa on tehty vahvaa ja nousujohteista työtä viime vuosien aikana.

– Mestis kaipaa tällaisia paikkoja kuin Iisalmi. TuTon pelaajien kanssa aina odotettiin Iisalmeen pääsyä, koska täällä on ainakin se vajaa tuhat äänekästä katsojaa ja hieno tunnelma hallissa.

– Joukkueen kanssa ei olla vielä tavoitteita asetettu, mutta itse ajattelen niin, että viime kauden puolivälieräpaikkaa pitää ensi kaudella lähteä parantamaan. IPK:lla on hyvä joukkue kasassa ensi kaudeksi, ja viime kaudesta parantaminen on minimitavoitteemme, Hyvärinen sanoo.

Hyvärinen kertoo omiksi vahvuuksikseen luisteluvoiman, periksiantamattomuuden ja joukkuepelaamisen.

– Vartta ei ole kovinkaan paljon, mutta kaukalossa tulen kovaa. Kaikissa asioissa menen joukkue edellä, ja uskon, että kokemukseni vuoksi minulla on myös kopissa henkisellä puolella annettavaa muille pelaajille, 173-senttiä pitkä ja 76 kiloa painava Hyvärinen kertoo.

- Päävalmentaja Janne "Jasi" Sinkkonen kommentoi; Hyvärinen on tuttu SaPKo ajoilta ja kysyin häntä jo viimekaudella IPK`n pelaamaan, silloin onnistumatta. Nyt loukkaantumis tauon jälkeen hän tulee tuomaan joukkueeseen lisää kokemusta ja terveenä ollessaan hänestä on varmasti pelillistä hyötyä. Hyvä kiinnitys joka tapauksessa ja aika näyttää miten tauon jälkeen peli alkaa kulkea.