Otto Huttunen

Jämäkkä IPK-puolustaja Otto Huttunen valmistautuu jo hyvää vauhtia tulevaan Suomi-sarjakauteen. Häneltä liikeni kuitenkin aikaa juttutuokiolle ipk.fi:n toimituksen kanssa. Tässä 10 kiperää Otto Huttuselle.

1. Erik Iskaniuksen kysymys: Kuka oli SM-liigan paras maalivahti kaudella 1999-2000?

- Sehän oli tietysti ”Liipolan Hasek” eli Pasi Nurminen.

2. Isäsi Pekka ”Otto” Huttunen on yksi IPK-legendoista. Vaikuttiko se kiinnostukseesi aloittaa jääkiekon harrastaminen?

- Olin 3-vuotias, kun isäni lopetti pelaamisen. Peleistä en juuri muuta muista kuin jääkoneen, joka kiinnosti siinä iässä enemmän kuin itse peli.

- Kaikki pelit olin käynyt katsomassa, joten luulen, että mielenkiinto lajiin on tullut geeneissä. Isäni paidan jäädytyksen sen sijaan muistan hyvin. Siinä vaiheessa jääkiekko oli itsellenikin iso osa elämää.

3. Olet kotoisin Iisalmesta, mutta pelasit juniorivuosinasi myös Kärpissä ja KalPassa. Miten päädyit Ouluun ja sen jälkeen Kuopioon? Miksi tulit takaisin IPK:n riveihin vuonna 2011?

- Pohjola-leirin jälkeen Oulusta otettiin yhteyttä ja tiedusteltiin kiinnostustani siirtyä Kärppiin. Valinta ei ollut vaikea, koska olin kannustanut Kärppiä jo ennen sitä. Olin myös käynyt paikan päällä katsomassa Kärppien otteluita. Oulun ajalta paras muistoni on B-junioreissa saavutettu pronssimitali.

- Kuopioon siirryin A-nuoriin ja samaan aikaan aloitin koulun siellä. Sopimukseni KalPan kanssa päättyi, kun koulua oli jäljellä vielä vuosi. Siinä vaiheessa järkevin siirto oli palata Iisalmeen ja Peli-Karhuihin.

4. Olet pelannut lähes koko urasi hyökkääjänä. Milloin siirryit puolustajaksi? Olet räiskyvä persoona. Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

- Kaudella 2012-2013 olin armeijassa ja perjantaina juuri ennen lomille lähtöä silloinen valmentajamme ”Sale” (Sauli Tapaninaho) soitti. Silloin joukkueessamme oli paljon hyökkääjiä ja hän kysyi, että kiinnostaisiko minua kokeilla isän jalanjälkiä puolustajan tontilla. Peli Raahe-Kiekkoa vastaan sujui hyvin ja sen jälkeen olen ollut puolustaja.

- Pelaajana olen voitontahtoinen ja tulisieluinen, joten välillä räiskyy hieman yli. Vahvuuksiani on laukaus ja ainakin omasta mielestäni äärimmäisen hyvä pelisilmä. Heh... Parantamisen varaa on luistelussa ja puolustuspelaamisessa.

5. Olit ensimmäinen pelaaja, joka teki sopimuksen IPK:n kanssa tulevalle kaudelle. Mitä odotuksia sinulla on joukkueelle ja itsellesi ensi vuodelle?

- Joukkueelta odotan tasaisuutta, onnistujia laajalla rintamalla sekä ehjää harjoittelukautta.

- Itseltäni odotan myös tasaisuutta ja sitä, että pystyisin pelaamaan samalla hyvällä tasolla päivästä toiseen.

6. Täytät viikon päästä 24 vuotta. Mitä tavoitteita sinulla on jääkiekkoilijana?

- Tavoitteeni kiekkoilijana on kehittyä koko ajan. Tulevaisuus näyttää, mihin asti se riittää.

7. Mitä teet kaukalon ulkopuolella?

- Työskentelen kolmivuorotyössä Olvilla varastomiehenä. Perheeseeni kuuluu tyttöystäväni Eveliina ja koiramme Repe. Vapaa-ajalla pelaan paljon golfia, metsästän ja kalastan kavereiden kanssa.

8. Kuvaile itseäsi yhdellä lauseella.

- Olen avoin ja lupsakka savolainen.

9. Ketkä kolme henkilöä ovat vaikuttaneet jääkiekkouraasi eniten?

- Isäni ja äitini ovat mahdollistaneet pelaamiseni Iisalmen lisäksi myös muilla paikkakunnilla. Kaikki henkilökohtaiset sponsorini, jotka ovat tukeneet matkan varrella, ovat myös olleet tärkeitä.

10. Kenelle seuraavat 10 kiperää? Mitä haluat häneltä kysyä?

- Risto Kurkinen, pitääkö paikkansa, että olet aikoinaan pelaajana ottanut aikalisän ilman valmentajan hyväksyntää?