Jussi Viitanen Karhupaitaan. Aleksi Hämäläinen jatkaa joukkueessa

IPK on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Viime kaudella ykkössentteriksi hankittu, mutta loukkaantumisten takia vaikean kauden pelannut Aleksi Hämäläinen on tehnyt joukkueen kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keuruulta karhupaitaan puolestaan siirtyy laituri Jussi Viitanen.

Repaleisella viime kaudella Hämäläinen saalisti pelaamissaan 32 ottelussa pisteet 6+12=18. Lisäksi kahdeksassa karsintasarjan ottelussa mies iski tehot 1+2=3. Ensi kauteen mies pääsee valmistautumaan ilman vaivoja ja valmentaja Janne Sinkkonen kaavailee Hämäläiselle isoja saappaita ensi kauden joukkueessa.

- Alkukausi oli Aleksilla vaikea kuten koko joukkueelta ja sitten loukkaantumiset sotkivat miehen kautta. Vasta viimeisissä karsintaotteluissa mies nousi sille tasolle, mihin potentiaalia löytyy ja oli meidän kärkisenttereitä, Sinkkonen arvioi.

Tulevalle kaudelle Sinkkonen ei halua kasata liikaa paineita nuoren sentterin harteille, mutta myöntää, että odottaa miehen nousevan tulosta tekevien hyökkääjien joukkoon.

- Takuulla kolmen kärkisentterin joukosta Hämäläinen löytyy. Nuorukainen on liigapotentiaalin pelaaja ja odotan miehestä olevan meille paljon iloa, Sinkkonen toteaa.

Uutena kasvona Iisalmen pelikarhuissa nähdään ensi kaudella Jussi Viitanen. Viime kaudella KeuPassa esiintynyt 24-vuotias JYP-kasvatti pelasi ensimmäisen kokonaisen Mestis-kauden tehoin 13+11=24. Oikealta ampuvalta Viitaselta Sinkkonen odottaa seuraavaa askelta kohti kärkiketjuja.

- Ennen viime kautta kiersin harjoituskaudella tutustumassa jokaiseen Mestis-joukkueeseen. Keuruulla Jussi Viitanen teki vaikutuksen ja kehuin häntä. Viitanen otti jo hyvissä ajoin meihin yhteyttä ja miehellä oli halu kehittyä ja tehdä kesä töitä sen eteen.

- Viitanen on monipuolinen pelaaja, joka kätisyytensä vuoksi pystyy pelaamaan ylivoimaa sekä viivassa että keskellä ja omaa hyvän laukauksen. Alivoimalla mies ei pelkää heittäytyä kiekon eteen ja tuo sillekin osa-alueelle lisää, Sinkkonen arvioi.