Jukka Niiranen: "Raivoisa taisteluvoitto"

IPK esitti kauden parasta peliään ensimmäisessä välieräottelussa Nokian PYRY:n vieraana. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2-4 (1-1, 0-2, 1-1). Ottelun erikoisuus oli se, että PYRY:lle ei tuomittu yhtään rangaistusta. IPK:lle jäähyminuutteja kertyi puolestaan 33. Finaalipaikka on katkolla Peli-Karhuille huomenna sunnuntaina Iisalmen jäähallissa klo 17 alkavassa toisessa välieräottelussa.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Kertakaikkiaan hieno esitys. Raivoisaa taistelua puolustuspäässä. PYRY teki avausmaalin ja pelasi muutenkin vahvasti avauserässä. Emme lannistuneet kuitenkaan siitä vaan saimme palkinnoksi tasoitusmaalin.

- Tapoimme lukuisia jäähyjä huikealla tavalla ja saimme siitä uskoa tekemiseemme. Tuomari halusi tänään, että IPK ei voita peliä, mutta niin vain kävi. Hieno taistelu koko joukkueelta. Alivoimapelimme oli erittäin uhrautuvaa. Erityisesti Ilkka Heikkilän, Jevgeni Fofanovin ja Toni Ruotsalaisen ketju oli tänään pirteä ja he värkkäsivätkin muutaman tärkeän maalin.

- Huomenna on taas uusi taisto. Eihän tässä muu auta, kuin lähteä vaihto kerrallaan voittoa hakemaan. Toivottavasti iisalmelaisyleisö on runsaslukuisesti ja äänekkäästi tukenamme myös huomenna.

Kaksi maalia iskeneen Ilkka Heikkilän videohaastattelu pelin jälkeen (Iisalmen Sanomat).

Maalikooste

Tilastopalvelu (finhockey)

Maalit:

1. erä:

1-0 Pesonen YV (Niemi, Aalto)
1-1 Heikkilä (Fofanov, Ruotsalainen)

2. erä:

1-2 Fofanov (Heikkilä, Ruotsalainen)
1-3 Huttunen (Savolainen)

3. erä:

1-4 Heikkilä TM
2-4 Salmela IM (Pylvänäinen, Sandhu)

Torjunnat:

Taponen, PYRY: 9+8+3=20
Tolonen, IPK: 10+21+15=46

Rangaistusminuutit:

PYRY: 0 min
IPK: 4 x 2 min, 1 x 5+20 min

Yleisö: 660