Juha Virtanen ja Niko Putkonen jatkavat joukkueessa - Anton Kokkonen hakee jatkoa try outin kautta

Iisalmen Peli-Karhujen joukkueen runko alkaa olla kasassa, kun viime kaudellakin karhupaidassa pelanneet hyökkääjät Juha Virtanen ja Niko Putkonen tekivät joukkueen kanssa vuoden jatkosopimukset. Puolustaja Anton Kokkonen hakee puolestaan paikkaa kokoonpanosta try outin kautta.

Keskushyökkääjä Juha Virtanen pelasi viime kaudella Peli-Karhuissa isossa roolissa ja samaa roolia miehelle on luvassa jatkossakin. Viime kaudella runkosarjan 50 kamppailussa tehot 10+17 tehot tehnyt karhukasvatti iski lisäksi karsintasarjassa tehot 2+6. Lisäksi mies toimi joukkueen kapteenina Otto Huttusen loukattua itsensä jo alkukaudesta.

Valmentaja Janne Sinkkonen huokui tyytyväisyyttään, kun Virtasen sopimus saatiin pakettiin.

- Meidän viime kauden kapteeni ja ykköskentän sentteri ja isoja saappaita miehelle ollaan kaavailtu tulevaan kauteenkin. Virtanen on monipuolinen pelaaja, joka on vahva aloittaja ja pystyy pelaamaan niin yli- kuin alivoimissakin, Sinkkonen toteaa.

Neljättä kauttaan karhupaidassa aloitteleva Niko Putkonen onnistui viime kaudella 49 pelaamassaan runkosarjapelissä kirjaamaan itselleen tehot 9+10. Kuudessa karsintasarjan pelissä puolestaan syntyi tehot 2+1.

Viime kauden aikana Putkonen totuttiin näkemään lähes roolissa kuin roolissa ja mies tulee olemaankin monikäyttöinen pelaaja tulevallakin kaudella.

- Putkosen pystyy laittamaan rooliin kuin rooliin. Pelaa niin sentteriä kuin laituriakin ja taisi pelata minun alaisuudessa puolustajanakin. Viime kaudella vakiinnutti loppukaudesta paikkansa alempien ketjujen luotettavana työmyyränä, mutta liki kymmenen Mestis-maalia kertoo, että miehellä on kykyjä myös maalintekoon, Janne Sinkkonen vakuuttaa.

Kolmas nyt julkaistava sopimus on Anton Kokkosen jatko joukkueessa try out -sopimuksella. Viime kaudella seitsemännen pakin roolissa luutinut Kokkonen tavoittelee paikkaa Peli-Karhuissa nyt elokuun loppuun kattavalla koeajalla, jonka jälkeen yhdessä tarkastellaan kohtaavatko joukkueen ja pelaajan intressin jatkon suhteen.

- Minun papereissani Kokkoselle on tällä hetkellä seitsemännen puolustajan rooli. Tarjosimme miehelle tällaista mahdollisuutta ja Kokkonen ilmoitti heti, että hän ottaa paikan pelaavassa kuusikosta. Miehellä on asenne kohdallaan ja nyt on mahdollisuus pelata itsensä vaikka kärkipakkipariin, Sinkkonen toteaa.

Viime kauden 38 ottelussa Anton Kokkonen kirjautti tehot 1+5.

Nyt julkaistujen sopimuksien myötä IPK:n runko on viime silausta vaille. Puolustus on näillä näkymin valmis, mutta mikäli Janne Pirttimäen ja Anton Kokkosen koeajat eivät johda sopimuksiin, on lisähankinnat mahdollisia.

Hyökkäyspuolelle haetaan vielä yhtä tai kahta pelaajaa.