IPK:n tulevan kauden kivijalka rakentumassa

IPK teki jatkosopimuksia useiden avainpelaajiensa kanssa. Nimensä sopimuspaperiin kirjoittivat maalivahti Aleksi Autio, puolustajat Otto Huttunen ja Lauri Heinonen sekä hyökkääjät Jussi Viitanen, Samu Pyykkönen ja Jevgeny Fofanov.

- Olen erittäin tyytyväinen näihin sopimuksiin. Aleksi oli viime kaudella erittäin iso osa meidän joukkuettamme ja on hienoa, että hän jatkaa meillä myös ensi kaudella. Viime kauden kapteeni, puolustaja Otto Huttunen on seuran oma kasvatti ja ollut iso palanen viime vuosien menestystarinassa. On hienoa, että Otto jatkaa seuran väreissä ja terveenä ollessaan hänellä on varmasti paljon annettavaa Suomi-kiekolle. Lauri on uhrautuva peruspuolustaja ja  tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta. Jussi on isokokoinen ja taitava hyökkääjä, ja uskon hän pystyy vielä yhden stepin ottamaan kehityksessä Mestiksen kärkihyökkääjien joukkoon. Samu on erinomainen kahden suunnan hyökkääjä ja erittäin arvokas pelaaja joukkueelle. Myös hänellä on iso potentiaali kehittyä. Viidennen kautensa IPK:n paidassa aloittava Jevgeny on löytänyt oman roolinsa joukkueessa ja hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, kommentoi tuoreita sopimuksia IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

- Viime kausi oli hieman vaikea pitkän loukkaantumisen jälkeen ja ehdottomasti haluankin peliäni ensi kaudella parantaa. Joukkueena viime kausi oli ihan hyvä, vaikka pudotuspeleissä pitemmällekin olisi mahdollisuudet olleet ja ensi kaudella lähdemme myös sitä parantamaan, kertoi Otto Huttunen tiistai-iltapäivänä.

- Itselläni ja koko joukkueella oli nousujohteinen viime kausi, vaikka pudotuspeleissä jäikin vähän vajaaksi. Itselläni on selkeä pyrkimys olla ensi kaudella johtava pelaaja ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään, totesi Jussi Viitanen.

- Ihan hyvä kausi itsellä takana ja sain pelata paljon. Ensi kaudella haluankin mennä maalivahtina lisää eteenpäin ja saada paljon torjuntavastuuta ja sitä kautta auttaa joukkuetta menemään pitkälle kevään peleissä, Aleksi Autio totesi.

Tästä on hyvä jatkaa joukkueen kasaamista. Sopimusneuvottelut käyvät tiiviinä. Tiedotamme asiasta lisää lähiaikoina.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola, jarmo [dot] ylisipola [at] ipk [dot] fi, puh. 0400 998 399

 

Maalivahti Aleksi Aution torjuntaprosentti 91.13 oli runkosarjan kolmanneksi paras.

(Kuva: Darren Rose)