IPK:n A-nuoret Mestikseen - päävalmentajaksi Matti Tiihonen

IPK:n Mestisnousun myötä seuran A-nuorille tarjoutui mahdollisuus A-nuorten Mestispaikkaan, jonka IPK otti vastaan. Päävalmentajaksi on nimitetty Matti Tiihonen.

IPK:n noustua Mestikseen seuran A-nuorille tarjottiin mandaattipaikkaa A-nuorten Mestikseen. IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipolan mukaan paikka otettiin vastaan huolellisen harkinnan jälkeen.

- Halusimme seuraamme katkeamattoman pelaajapolun kiekkokoulusta aina Mestisjoukkueeseen asti. A-nuorten Mestis on tasokas sarja ja nyt tarkoituksemme on jämäköittää toimintaamme myös A-nuorten osalta. A-nuoret ovat edustusjoukkueen valmennuksen silmien alla päivittäin ja toivottavasti pelaajia nousee edustuksen rinkiin jo tulevalla kaudella.

A-nuorten valmennustiimi Mestiskaudelle 2016-2017 on selvillä. Päävalmentajaksi on nimitetty Matti Tiihonen, 35. Tiihonen saapuu Iisalmeen Savonlinnasta, jossa hän on toiminut SaPKon B-juniorien päävalmentajana viisi kautta. Kuopiolaislähtöisellä Tiihosella on pelaajana tilillään 360 Mestis- ja 18 Liigaottelua.

Matti Tiihonen:

- Kävin läpi KalPan junioripolun ja pelasin Kuopiossa Suomi-sarjaa, Mestistä sekä joitakin pelejä myös Liigaa. Lisäksi pelasin Mestistä Hokissa ja SaPKossa. Viimeisen kauteni aktiivipelaajana pelasin Italiassa kaudella 2010-2011. Toimin sen jälkeen SaPKon B-nuorten päävalmentajana viisi kautta aina päättyneeseen kauteen asti.

- Tulen Iisalmeen innokkaana ja avoimena uusiin haasteisiin. IPK tarjosi loistavaa mahdollisuutta ja päätin tarttua tilaisuuteen. Olen seurannut läheltä IPK:n edustusjoukkueen menestystä ja kaupungin kiekkohuumaa tuttujen pelaajien kautta. On mukavaa liittyä IPK-perheeseen.

- Valmentajana olen reilu, mutta vaativa. Haluan tuoda mukanani työn tekemisen kulttuuria. Luotan päivittäiseen tekemiseen ja sen tuomaan tulokseen. Haalarit niskaan ja pilkettä silmäkulmaan!

- Käymme läpi joukkueen tavoitteet ensi kaudelle myöhemmin, mutta tietysti odotan pelaajien kehittyvän. Toivottavasti saamme muutamia pelaajia edustuksen treenirinkiin tulevana talvena. Sitä kautta pelaajat kehittyvät entisestään. Tarkoitus on kehittää A-nuorista pelaajia edustusjoukkueeseen.

Rinnalleen apuvalmentajaksi Tiihonen saa Juha Honkasen, 49. Honkanen on valmentanut IPK-junioreita 10 vuotta. Viime kaudella Honkanen toimi C1-junioreiden päävalmentajana.

Toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola:

- Tässä meillä on A-nuorille osaava ja kokenut valmennuskaksikko. Matilla on vahva tausta pelaajana ja hän on tehnyt hyvää työtä Savonlinnassa viime vuodet. Hän on intohimoinen ja äijämäinen valmentaja, joka sopii A-nuortemme valmentajaksi hienosti.

- ”Jupu” Honkanen täydentää Mattia hyvin. Hänellä on pitkä kokemus nuoremmista IPK-junioreista ja nyt hän pääsee toimimaan vähän vanhempien poikien kanssa. Olen erittäin tyytyväinen tähän kaksikkoon.

- A-nuorten kesärinki on valittu ja nyt valmennus voi aloittaa hommat joukkueen kanssa kohti A-nuorten Mestistä.

IPK:n A-nuorten kesärinki