IPK:lle neljäs peräkkäinen voitto hienolla pelillä

IPK taisteli neljännen peräkkäisen voiton, kun D-Kiekko kaatui hyvätasoisessa Suomi-sarjaottelussa maalein 6-3 (2-2, 1-1, 3-0). Kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Jaakko Heiskanen ja Henri Kivioja, jotka viimeistelivät kaksi maalia mieheen. IPK on valloittanut Suomi-sarjan maalipörssin kärkisijat. Jere Savolainen johtaa 23 maalilla ja Heiskanen sekä Kivioja jakavat kolmatta sijaa tehtyään 18 maalia.

D-Kiekon päävalmentaja Jari Tapper:

- Tämän päivän teemamme oli, että lähdemme haastamaan ennakkosuosikki IPK:n tosissaan ottelun voitosta. Aika hyvin siinä onnistuimmekin. Harmi, että merkkausvirhe kolmannen erän loppupuolella ratkaisi tämän pelin. Meidän nuoren joukkueemme ongelma on edelleen siinä, että johtajuutta uupuu, emmekä saa näitä tiukkoja pelejä käännettyä voitoksi. Koko ajan opimme lisää.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen:

- Erittäin hyvä Suomi-sarjan jääkiekko-ottelu. Laadukkaaseen peliin tarvitaan kaksi hyvää joukkuetta. D-Kiekko on parantanut alkukaudesta huimasti.

- Aloitimme pelin hyvin, mutta jäähysuma hankaloitti peliämme. Viiden minuutin alivoiman vielä hoidimme, mutta kahden miehen ylivoimalla D-Kiekko teki tasoituksen ja heti perään ohjauksella johtomaalin.

- Kolmanteen erään lähtiessä sovimme, että puolustamme tiiviisti. Uskoimme, että tulemme saamaan paikat, joista pystymme pelin ratkaisemaan. Meillä on joukkueessa hyviä maalintekijöitä, jotka käyttävät maalipaikat tehokkaasti. Niin siinä kävi tänäänkin. Kolmas erä oli meiltä todella hyvä.

- Pelasimme viidellä puolustajalla ja pakisto ansaitsee maininnan uhrautuvasta ja fyysisestä pelistään. Erittäin hyvä suoritus koko joukkueelta. Tämä oli taas askel eteenpäin.

Lehdistötilaisuus (Iisalmen Sanomat)

Maalikooste (Iisalmen Sanomat)

Tilastopalvelu (finhockey)

Maalit:

1. erä:

1-0 Heiskanen (Putkonen, Lyytinen)
1-1 Kumpulainen YV2 (Martikainen, V. Honka)
1-2 Tenosalmi YV (Peränen, A. Honka)
2-2 Kivioja SR (Savolainen, Penttinen)

2. erä:

2-3 Muittari AV (Somero)
3-3 Kivioja YV (Heikkilä, Hirvonen)

3. erä:

4-3 Heiskanen (Mertanen, Määttä)
5-3 Savolainen (Suihkonen)
6-3 Määttä TM (Heiskanen)

Torjunnat:

Tolonen, IPK: 13+10+11=34
Sissonen, D-Kiekko: 5+10+7=22

Rangaistusminuutit:

IPK: 5 x 2 min, 5+20 min
D-Kiekko: 3 x 2 min

Yleisö: 538