IPK varmisti sarjapaikan – playoff unelma edelleen teoriassa mahdollista.

IPK ja SaPKo kohtasivat keskiviikkona ottelussa, josta ei panosta puuttunut. IPK taistelee edelleen pääsystä pudotuspeleihin, kun taas SaPKo taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. 

Ottelusta ei tunnetta puuttunut ja kaukaloon luisteli kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli joukkueista kuitenkin valmiimpi. Ensimmäisen kerran kotiyleisöä huudatti Aatu Hämäläinen ajassa 7.05 tavaramerkiksi tulleella lyöntilaukauksella. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Jere-Matias Alanen siirsi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla. Maaliin upean esityön tekivät Hämäläisen veljekset, jotka sahasivat kiekon Alaselle neliön keskelle, josta mies ei erehtynyt. Näistä lukemista mentiin myös ottelun ensimmäiselle erätauolle. 

Toisen erän IPK oli lähellä siirtyä jo kolmen maalin karkumatkalle, kun se pääsi kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimalla. Hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei kuitenkaan nähty. Erän edetässä IPK sortui kiekonmenetyksiin keskialueella, joista SaPKo sai paremmin otetta pelistä ja pitkiä hyökkäyksiä IPK:n päätyyn. IPK kesti pitkät hyökkäykset, mutta Jaakko Lantta toi vieraat maalin päähän vaarattoman näköisestä tilanteesta, jossa muuten loistavan ottelun pelannut Tuomas Tolonen yllätettiin pienestä kulmasta. Tämän lähemmäksi ei SaPKo päässyt, kun IPK:n pelasti erän viimesekunneilla ylärima. 

Viimeisessä erässä väännettiin jokaisesta tilanteesta ja joukkueet tarjosivat yleisölle erittäin hyvää kiekko viihdettä. IPK yleisö pääsi jo tuulettamaan jo 3-1 maalia, mutta videotarkastuksen jälkeen todettiin Janne Katosalmen ohjanneen maalin korkealla mailalla. Tästä ei kotijoukkue lamaantunut, vaan juurikin Katosalmi tinttasi isännät kahden maalin karkumatkalle Samu Pyykkösen aloitusvoitosta. Tuomas Vartiainen viimeisteli vielä loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.

Tämä tarkoittaa sitä, että IPK varmisti sarjapaikkansa, kun piste-ero Peliittoihin kasvoi viiteen pisteeseen. Teoriassa pudotuspelipaikka on myös edelleen mahdollinen, kun RoKi on kolmen pisteen päässä kahdeksantena. 

  • Mahtava tunne tällä hetkellä. Minimitavoite on nyt saavutettu, kun sarjapaikka varmistui. Olemme olleet kaksi kuukautta selkää seinää vasten niin loistava fiilis tällä hetkellä, kommentoi IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen. 
  • SaPKo oli voittanut kaikki aiemmat kohtaamiset tällä kaudella, joten iso haaste oli meillä tänään edessä. Pelasimme kyllä hyvän pelin lukuun ottamatta toisen erän heikkoa jaksoa, mutta ansaitsimme voiton, jatkoi Miettinen.

IPK pelaa runkosarjan viimeisen ottelun perjantaina Joensuussa, kun vastaan asettuu Jokipojat. 

Aatu Hämäläisen uusi tavaramerkki on ulkojääkaukaloista tuttu vanhan liiton lyöntilaukaus. Kuva: Darren Rose