IPK taisteli upean voiton, mutta se ei riittänyt pudotuspelipaikkaan.

Mestiksen runkosarjan viimeiselle kierrokselle lähdettiin erittäin mielenkiintoisista asetelmista. IPK:lla oli edelleen kolmen pisteen voitolla mahdollisuus nousta pudotuspeleihin. Vierasjoukkue sai otteluun myös kannattajien tuen, kun Iisalmesta lähti bussilastillinen kannattajia joukkueen taakse. 

IPK sai otteluun hyvän startin ja se pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ottelun kolmannella minuutilla. Ensimmäinen ylivoima ei tuottanut vielä tulosta, mutta toinen ylivoima tuotti. Tuomas Vartiainen ampui vieraat johtoon tulisella rannelaukauksella, kun 8.25 oli ottelua pelattu. Syöttöpisteet ylivoimaosumaan kirjauttivat Topi Piipponen sekä Saku Kinnunen. Isäntäjoukkue Jokipojat tuli tasoihin erän puolivälin ylityttyä, kun IPK menetti kiekon hyökkäyspään siniviivalla, ja Janne Väyrynen karkasi yksin läpi. Mies viimeisteli kylmästi Tuomas Tolosen jalkojen välistä pelin tasoihin. IPK kuitenkin kuittasi vielä erän viimeisellä minuutilla. Kapteeni Otto Huttunen katkaisi viivasta lähteneen laukauksen ja avasi Piipposen läpiajoon. Myöskään Piipponen ei erehtynyt, vaan vei vieraat 1-2 johdossa erätauolle. 

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin. IPK pääsi lähelle, kun toisen erän seitsemännellä minuutilla tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta tuloksena oli: ei maalia. Siitä vain reilu minuutti IPK kuitenkin onnistui, kun Aatu Hämäläinen iski Joona Riekkisen viivalaukauksesta kimmonneen irtokiekon sisään. Samassa ajassa isännät ottivat aikalisän. Kotijoukkue sai erän puolivälin jälkeen paremmin otetta pelistä, mutta lisäosumia ei tosessa erässä nähty, vaan kolmanteen erään lähdettiin vieraiden kahden maalin johdossa. 

Kolmannessa erässä isäntäjoukkue Jokipoikien maalitilannetta tarkasteltiin videolta, mutta tulos oli sama kuin vieraiden kohdalla: ei maalia. Sen jälkeen IPK:lle tarjoutui paikka paketoida ottelu, kun Miro Väänänen ja Niko Seppälä passitettiin rangaistusaitioon alle minuutin välein. Tommi Miettinen otti aikalisän, jolla käytiin läpi kuviot, mutta yrityksestä huolimatta ei kiekkoa saatu verkon perukoille. Lopussa IPK puolusti järkevästi eikä antanut Jokipojille suurempia mahdollisuuksia maalin tekoon. Tuomas Vartiainen iski viimeisen niitin tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 1-4. 

  • Todella tyytyväinen olen tapaan, jolla tulimme peliin. Olimme 30 minuuttia isosti edellä pelissä. Olisimme voineet naulata pelin jo aikaisemmin, mutta sitten Jokipojat tuli paremmin peliin, niin kuin yleensä tällä tasolla, kertoi IPK:n päävalmentaja Tommi Miettinen. 
  • Taistelimme kovasti ja ansaitsimme voiton. Tietysti tässä kohtaa se ei auta ja harmittaa kovasti. Olisin kyllä halunnut lähteä tämän joukkueen kanssa pudotuspeleihin mittaamaan meitä, mutta omissa käsissä tämä ei enää ollut. Pakko nostaa hattua RoKi:lle, joka pystyi voittamaan kaksi ottelua tiukassa paikassa, jatkoi Miettinen. 
  • Tämä on ollut minulle valtavan hieno kokemus ja tulen muistamaan ikuisesti tämän ajan Iisalmessa. Iisalmessa on hieno kiekkoyhteisö, joka välittää tuosta touhusta. Valtavan hieno matka, joka valitettavasti päättyy tähän, päätti Miettinen. 

IPK:n upea nousu päätyi lähelle pudotuspelipaikkaa - Miettisen aika IPK:n peräsimessä ohi. 

Samaan aikaan Kokkolassa RoKi onnistui hakemaan kolme pistettä mukanaan napapiirille, joka tarkoittaa että IPK:n loppusijoitus runkosarjassa on harmittavasti yhdeksäs. 

Samalla päättyy Tommi Miettisen lyhyt, mutta upea aikakausi IPK:n peräsimessä. Joukkue nappasi 22 ottelusta 16 voittoa Miettisen alaisuudessa ja pääsi lähelle pudotuspelipaikkaa.

IPK kiittää Tomaa ajasta Iisalmessa! 

IPK haluaa myös kiittää kannattajia, yleisöä ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2018-2019!

Tommi Miettinen teki sen mitä piti. IPK pelaa ensi kaudellakin Mestistä. Kuva: Lina Haapalainen.