IPK kiinnitti lahjakkaan maalivahdin riveihinsä

Iisalmen Peli-Karhut kiinnitti tulevaisuuden lupauksen, maalivahti Elmeri Metsävainion vuoden mittaisella sopimuksella. Elmeri oli keväällä A-junioreiden Suomen mestaruuden voittaneen KalPan ykkösmaalivahti. IPK kiinnitti myös kaksi tuttua ja joukkueelle erittäin tärkeää hyökkääjää, kun Aleksi Hämäläinen ja Juuso Nevalainen kirjoittivat nimensä vuoden jatkosopimuksiin.

- Hienoa, että saatiin maalivahtiosasto jo tässä vaiheessa täyteen. Elmeri on lupaava maalivahti ja meillä on nyt kaksi nuorta lahjakasta maalivahtia, jotka tuntevat toisensa, ja uskonkin, että päivittäinen kilpailu tulee viemään molempia eteenpäin, toteaa päävalmentaja Janne Sinkkonen Metsävainion sopimuksesta.

- Juuso on erittäin luisteluvoimainen pelaaja, joka pystyy myös hyökkäyspäässä ratkaisuihin ja tulee varmasti olemaan arvokas joukkueelle. "Nepi" menee armeijaan heinäkuussa, joka hieman vaikeuttaa valmistautumista kauteen, mutta halusimme siitä huolimatta hänet joukkueeseen, Sinkkonen jatkaa.

- Aleksi oli iso palanen joukkuetta jo viimekaudella ja tulee sitä myös ensi kaudella olemaan. Uskon, että hän pystyy ottamaan vielä yhden stepin kehityksessä kohti isompia sarjoja ja toivottavasti myös me seurana voimme siinä häntä eteenpäin viedä, päättää Sinkkonen.

- Hyvillä mielin Iisalmeen tulen. Haluan kehittyä maalivahtina ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja sitä kautta auttaa myös joukkuetta menestymään. Viime kausi päättyi Suomen mestaruuteen, joten varmaankin kauteen voi tyytyväinen olla, mutta nälkää jäi paljon tulevaisuuteen. Omat tavoitteet ovatkin SM-liigassa tai muissa ammattilaissarjoissa ja sitä kohti töitä tehdään, kertoo Elmeri Metsävainio.

- Viime kausi oli joukkueelta hyvä eikä mitalipelit hyvin kaukana olleet. Omalta osaltani en ollut kauteen täysin tyytyväinen ja haluankin sitä parantaa ja saada itsestä ja myös joukkueesta kaikki irti, että voimme mitaleista ensi keväänä pelata. Omat tulevaisuuden tavoitteet ovat SM-liigassa tai muissa isoissa sarjoissa ja sitä tavoitetta kohti töitä tehdään, sanoo Juuso Nevalainen.

- Päästiin viimekaudella ainoastaan osittain tavoitteeseemme ja sijoitusta lähdemmekin tulevalle kaudelle parantamaan eli mitaleista ehdottomasti haluamme pelata. Itsellä viime kausi oli hieman vaihteleva, mutta se parani loppua kohti ja haluankin ensi kaudella ottaa ison roolin heti alussa ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään pitkälle kevääseen. Tulevaisuuden tavoitteet ovat minullakin SM-liigassa tai muissa kovissa ammattilaissarjoissa ja sitä tavoitetta kohti töitä myös teen, toteaa Aleksi Hämäläinen.

 

 

Elmeri Metsävainio oli isossa roolissa keväällä, kun KalPa juhli A-nuorten Suomen mestaruutta.

Kuva: Saimi Airaksinen