IPK aloittaa Karhu ei kiusaa -kouluvierailut

IPK aloitti vuoden 2018 alussa yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa suunnitellun Karhu ei kiusaa -projektin, jonka tavoitteena on viedä viestiä lapsille ja nuorille suvaitsevaisuudesta ja toisten kunnioittamisesta.

IPK:n juniorit vannoivat 10.1.2018 IPK:n Mestis-ottelun erätauolla karhuvalan:

”Minä, Iisalmen Peli-Karhu, lupaan kunnioittaa, tukea, auttaa ja kuunnella toisia. Olen rehti ja reilu kaveri sekä arvostan toisten omaisuutta. Olen luotettava, ystävällinen ja kannustava Peli-Karhu. Me olemme IPK, me emme kiusaa!”

Edustusjoukkueen pelaajat ovat vieneet viestiä on myös seuran ulkopuolelle päiväkoteihin, esikouluihin ja alaluokille. Tavoitteena on, että lasten ajattelu suhteessa toisiin kehittyy suvait­sevammaksi, ja toisten huomioiminen lisääntyy. Koulukierrosten tueksi tehtiin video, jossa sanoma tiivistyy lapsille mielenkiintoisella tavalla. Vastaanotto on ollut todella myönteinen ja mieliinpainuva molemmin puolin.

Jätimme osaan kouluista "työkalut", joiden avulla opettajat ovat voineet käydä oppilaidensa kanssa yhdessä läpi sitä millainen on mukava kaveri. Sen pohjalta koulut luovat oman valan, jonka lähtökohtana on toisten kunnioittaminen. Tulemme jatkamaan koulukäyntejä myös tämän kauden aikana ja vierailuidemme yhteydessä koulut vannovat omat valansa.

Kausi kuitenkin avattiin tapaamalla omat juniorit joukkueittain ja kertaamalla heti kauden aluksi, miten Peli-Karhun on hyvä pitää yllä keskinäistä kunnioitusta niin hallilla kuin sen ulkopuolella. Kauden 2018-2019 kierros alkaa huomenna maanantaina 3.12. Kauppis-Heikin ja Partalan kouluista.