Iiro Sulin vahvistamaan Peli-Karhujen puolustusta. Janne Pirttimäki omista A-nuorista koeajalle

Mestiksen pudotuspeleissä ja finaaleissa vahvasti K-Vantaan paidassa esiintynyt Iiro Sulin on solminut Iisalmen Pelikarhujen kanssa vuoden sopimuksen. Vasemmalta ampuva isokokoinen pakki on pelannut Mestiksessä nyt neljä kautta. Erityisesti puolustuspäässä isoa ruutua kantava Sulin on IPK:n valmentaja Janne Sinkkoselle tuttu mies, sillä mies pelasi Sinkkosen alaisuudessa SaPKossa kausilla 2013-2015.

- Minulla on muutama pelaaja valmentajanhistoriani ajalta, joita haluaisin joukkueeseeni tänne Iisalmeen. Kun katsoin kevään Mestis-finaaleja ja näin, kuinka Sulin on ottanut jälleen isoja askelia eteenpäin, tiesin, että haluaisin miehen joukkueeseeni, Sinkkonen kertoo.

Vuosi sitten kesällä Ässien mukana harjoitellut ja Liiga-paikkaa hakenut Sulin teki viime kaudella pelaamissaan 48 Mestis-kamppailussa tehot 1+9=10, mutta paremmin mies tunnetaankin lujasta omanpään pelaamisesta. Sinkkosella onkin miehelle rooli jo valmiina.

- Sulin haluaa tulla ottamaan vielä yhden askeleen urallaan ja on hienoa, että se on täällä Iisalmessa. Sulinista saadaan johtava puolustaja, joka tuo vahvuutta alivoimaan ja kaksinkamppailuihin joissa mies on äärettömän vahva, Sinkkonen kehuu.

Iiro Sulin itse sanoo tulevansa täynnä intoa Iisalmeen. Mies tunnustaa Sinkkosen olevan iso osa ratkaisussa, minkä takia Sulinin tiet kulkivat nyt Ylä-Savoon.

- Tottakai se oli iso asia, että täällä oli tuttu valmentaja. Kun Jasi soitti ja todella halusi minut joukkueeseensa, oli ratkaisu paljon helpompi. Tavoitteena on joukkueena menestyä ja henkilökohtaisesti pelata nousujohteisen Mestis-uran kruunuksi se läpimurtokausi Iisalmessa, Sulin toteaa.

Sulinin lisäksi IPK:n pakkiosasto vahvistui myös toisella nimellä, kun viime kauden seuran A-junioreissa pelannut Janne Pirttimäki solmi joukkueen kanssa try-out sopimuksen. Jo viime kaudella loukkaantumisten takia yhdessä Mestis-kamppailussa esiintynyt Pirttimäki oli loppukauden joukkueen harjoitusvahvuudessa ja teki nopealla kehittymisellään vaikutuksen Sinkkoseen.

- Pirttimäki otti isoja steppejä eteenpäin loppukaudesta ja mies olisi karsinnoissa ollut täysin valmis astumaan askiin, jos kutsu olisi käynyt. Tämä ei ole mikään armopala omalle junnulle, vaan uskon vahvasti, että mies pystyy murtautumaan kahdeksan pelaavan pakin joukkoon, Sinkkonen kertoo.