Aatu Hämäläinen jatkaa Peli-Karhuissa

Sopimus on kuin kirsikka hyökkäyskaluston päälle.

Arvuuttelut kaksi edellistä kautta Iisalmen Peli-Karhuissa pelanneen laitahyökkääjä Aatu Hämäläisen tulevan kauden seurasta voidaan lopettaa. 31-vuotias kokenut laituri on nimittäin tehnyt vuoden jatkosopimuksen iisalmelaisseuran kanssa ja ilahduttaa näin ollen jatkossakin yläsavolaisia kiekkokatsojia.

Hämäläinen pelasi kaksi edellistä kautta IPK:ssa tehopisteiden valossa lähes identtisesti. Kaudella 2016–2017 hän teki 50 runkosarjan ottelussa 36 tehopistettä (9+27) ja viime kaudella kertyi yhtä monessa ottelussa tismalleen yhtä monta tehopistettä (8+28). Viime kevään kuudessa pudotuspelissä hän tehoili seitsemän (2+5) pistettä.

IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola totesi keskiviikkona kirsikan löytyneen iisalmelaisjoukkueen hyökkäyskaluston päälle.

– Aatu on todellinen joukkuepelaaja. Hän on meille äärettömän tärkeä pelaaja niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Joukkue on nyt lähes valmis, lukuun ottamatta yhteistyöseura KalPasta tulevia lainapelaajia, iloitsee Ylisipola.

Kuopiossa asuva Hämäläinen totesi hänellä olleen muutamia virityksiä ulkomaiden kaukaloihin, mutta IPK:n tarjoama kokonaispaketti käänsi vaakakupin iisalmelaisseuran hyväksi.

– Pelaaminen ulkomailla olisi vaatinut perheelliselle aika täydellisen sopimuksen. Olen viihtynyt IPK:ssa todella hyvin ja oppinut tuntemaan seuran väkeä aivan pienimmistä vanhempiin, joten uran jatkaminen IPK:ssa tuntuu hyvältä, kertoo Hämäläinen, joka toimi kesäkuussa vastuullisena vetäjänä seuran liikuntakoulussa.

 

Hän toimi edellisellä kaudella ohjaajana IPK:n kiekkokoulussa, mutta tulevalla kaudella Hämäläinen keskittyy näillä näkymin täysin pelaamiseen.

– Olen kesällä töissä Suonenjoen Maitomaassa ja vietän aikaa myös perheen kanssa. Keväällä olin kuutisen viikkoa kotona tyttöjeni kanssa, kun vaimo kävi töissä. Pidän kuntoa yllä pelaamalla sählyä ja tennistä.

Hämäläinen myöntää pohtineensa viime kevään aikana, että vieläkö häneltä löytyy tarpeeksi motivaatiota pelata raskasta, mutta lähes amatöörimäistä Mestistä.

– Onhan ne ajatukset olleet jo jonkin aikaa tulevassa kaudessa. Onkin upeaa, että IPK antoi minulle vielä mahdollisuuden pelata Mestistä, pohtii Hämäläinen.

Kauden aikana tulee Iisalmen ja Kuopion väli tutuksi, eivätkä pelireissut Mestiksessä ole mitenkään lyhyet.

– Kun kotoa tuli vihreätä valoa pelaamiselleni, niin päätös uran jatkumisesta ei ollut mitenkään vaikea. Ilman todellista motivaatiota en olisi enää mukaan hypännyt, sillä Mestiksessä ei pelata rahan, vaan lajirakkauden takia, Hämäläinen toteaa.

Suonenjoelta kotoisin oleva Hämäläinen on pelannut IPK:ssa seuran historian molemmat Mestis-kaudet ja ne ovat olleet nousujohtoisia. Viime keväänä IPK haastoi tosissaan puolivälieräsarjassa Savonlinnan Pallokerhon.

Hämäläinen uskoo iisalmelaisseuralla olevan eväitä parantaa sijoitustaan ensi kaudella.

 

– On hienoa pelata sarjan parhaimman kotiyleisön edessä. Kevään SaPKo-sarjassa oli Kankaan otteluissa upea tunnelma, jota riitti hyvin myös runkosarjassa, kiittelee Hämäläinen yläsavolaista kiekkoyleisöä.

Hämäläinen ei ole kahden IPK-vuoden aikana kärsinyt juurikaan loukkaantumisista, vaan hän on pystynyt pelaamaan kaikki ottelut.

Kuinka se on mahdollista?

– Osaksi on varmaan hyvää tuuriakin. Yritän pitää hyvää huolta kropastani ja vanhemmiten se on erityisen tärkeää. Huoltavaa treeniä pyrin tekemään mahdollisimman paljon.