Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkosopimuksiin. Henri Kivioja tekee paluun Peli-Karhuihin

Palaset IPK:n kokoonpanossa loksahtelevat pala kerralla kohdilleen. Yksi iso pala siinä palapelissä on viime kauden joukkueen kultakypärä Aatu Hämäläinen, joka jatkaa näin ollen pikkuveljensä Aleksi Hämäläisen rinnalla karhupaidassa.

Aatu Hämäläinen, joka on urallaan juhlinut myös Suomenmestaruutta, saalisti viime kaudella pelaamissaan 50 runkosarjaottelussa 9+27=36 pistettä. Tehot karsintapeleissä olivat 1+5.

Peli-Karhujen valmentaja Janne Sinkkonen odottaa Hämäläiseltä samanlaista johtajuutta kuin viime kaudellakin.

- Aatun sopimus on todella iso pala joukkuetta. Aatu on Damir Galin tavoin erittäin pidetty joukkuepelaaja, ja pystyy tuomaan kiekon haastamalla hyökkäysalueelle. Hämäläinen lopetti kerran jo huipputasolla, mutta osoitti viime vuonna, että on täysillä mukana. Taatusti kaikki karhuperheessä toivoivat, että Aatu nähtäisiin tulevanakin kautena IPK:ssa, Sinkkonen toteaa.

Myös kesken kauden karhupuolustusta vahvistamaan saapunut ja nopeasti tärkeäksi puolustuksen lukoksi noussut Damir Galin kirjoitti nimensä jatkopahviin. Isokokoisen Galinin odotetaan ottavan ison roolin myös tulevan kauden joukkueesta.

- Puolustava järkäle, joka osoitti meillä, että omaa taitoa myös hyökkäyssuuntaan. Miehestä oli kiinnostusta myös KHL.n suunnalla, mutta toisin kuin venäjällä, jossa perinteisessä roolissa olisi ollut tarjolla vain oman pään kautta pelaamista, meillä luvassa on hyökkäävämpi rooli, joka miestä miellytti, Sinkkonen toteaa.

IPK-kasvatti Henri Kivioja laittoi hokkarit naulaan keväällä 2016 Suomi-Sarjan mestaruuden jälkeen. Veri veti kuitenkin takaisin kaukaloon ja mies solmi karhulauman kanssa vuoden sopimuksen, joka pitää sisällään koeajan. Kivioja on kokenut Mestis-pelaaja. Miehelle on kertynyt 168 Mestis-kamppailua K-vantaan, KooKoon, Rokin ja Jokipoikien paidassa tehoin 53+57. Liiga-otteluja Kivioja on pelannut kolme SaiPan paidassa.

- Kokenut kaveri Mestiksessä, jota vastaan olen tainnut itsekin pelata. Kesken viime kauden kartoitettiin jo Kivioja valmiutta hypätä ennen siirtorajaa joukkueeseen, mutta silloin se ei natsannut. Nyt miehellä on ollut into treenata ja uskon, että mies on kovassa kunnossa kauden alkaessa, Sinkkonen arvioi.

Koska kyseessä on pelaaja, jonka vahvuuden ovat aktiivisessa hyökkäyspelaamisessa ,Kivioja kuuluu Sinkkosen papereissa tulosta tekeviin kentällisiin. Tästä syystä miehen sopimus sisältää tällä hetkellä koeajan syyskuun puoliväliin asti.

- Sekä valmennuksen, että Kiven itsensä halu on, että miehen rooli olisi tulosta tekevissä kentissä, eikä miehen paikka ole jarrukentässä. Kun edellisistä Mestis-peleistä on jo aikaa, päätettiin katsoa koeajan turvin, mikä miehen rooli joukkueessa tulisi olemaan, Sinkkonen kertoo.